Kerkstraat 67, dagelijks open van zonsopgang tot zonsondergang

De Belgische militaire begraafplaats van De Panne ligt aan de noordoostelijke kant van de gemeentelijke begraafplaats, bij het natuurreservaat Oosthoek en het Calmeynbos.

Op de gemeentelijke begraafplaats is onder andere nog een perk met doden van de 'Commonwealth' uit WOII terug te vinden, evenals een perk met Belgische oud-strijders en enkele Britse graven uit WOI tussen de burgerlijke graven. 
De begraafplaats heeft een rechthoekig plattegrond, met een oppervlakte van 270 are. 
De rechthoekige perken zijn geometrisch aangelegd rond een centrale vlaggenmast: er zijn vier grote kwartieren perken, onderscheiden door een betonnen midden- en dwarspad. Deze kwartieren zijn telkens onderverdeeld in vier perken, aangeduid met een letter. De perken bestaan uit grasperken met meestal dubbele rijen grafstenen, die rug aan rug opgesteld staan, met spiraea-struiken ertussen geplant. 
Aan het begin van WOI werden de doden van De Panne nog steeds op de begraafplaats van Adinkerke begraven. Een jaar nadat De Panne in 1911 een onafhankelijke gemeente was geworden, had men tevergeefs geprobeerd om grond te verwerven voor de aanleg van een eigen begraafplaats. In juni 1916 vroeg de gemeenteraad aan de militaire gouverneur Andringa om de nodige grond voor een begraafplaats op te eisen, om de dode militairen te kunne begraven. Pas in januari 1918 kwam de huidige begraafplaats tot stand, met een militair en burgerlijk gedeelte. Het werd op 1 juli 1918 door Mgr. De Brouwer, deken van Ieper, ingewijd. De regularisatie geschiedde achteraf, in 1927, bij vonnis van de rechtbank van Veurne. 
Tijdens WOI werden in De Panne kantonnementen ingericht voor eenheden van de tweede linie. Er bevonden zich oefenterreinen in de duinen. Er werden verdedigingswerken uitgevoerd op verschillende lijnen, noordzuid gericht vanaf de kust. 
In en rond De Panne waren ook heel wat medische voorzieningen aanwezig. Vanaf december 1914 was er een hospitaal van het Rode Kruis gevestigd in het hotel L'Océan (en in vlakbij opgetrokken barakken), o.l.v. Dr. Antoine Depage. Dit hospitaal zou blijven functioneren tot 15 oktober 1919. In het domein Cabour was het militaire veldhospitaal van Dr. Derache en Dr. Nolf ingericht. 
Vandaag zijn er op de militaire begraafplaats van De Panne 3.739 grafstenen terug te vinden, waarvan 136 stenen waarop Belgische doden uit WOI worden herdacht (m.a.w. ze liggen er niet begraven). In totaal gaat het om 3.366 Belgische doden uit WOI die er begraven liggen of herdacht worden, waarvan er 811 niet geïdentificeerd konden worden. Er liggen eveneens 36 Franse doden uit WOI, waarvan er drie niet geïdentificeerd konden worden. Tenslotte liggen er ook nog 342 Belgische doden uit WOII, waarvan er 42 niet geïdentificeerd konden worden.